8zaam, opleveringVia via kwam Ruurd van Schuijlenburg van 8zaam, gericht op training, coaching en opleiding in zowel Nederland als Duitsland, bij ons terecht. Zijn wens was om een responsive, gemakkelijk te beheren website te hebben in WordPress. Daarbij liep hij tegen zijn technische beperkingen op. Hij huurde ons daarom in voor de renovatie van zijn website.

Op zijn oude website kon de bezoeker op de homepage kiezen voor de Nederlands- of Duitstalige versie. Ruurd wilde zijn vernieuwde tweetalige website op een andere manier realiseren. Daarnaast moest de nieuwe site responsive worden en wilde hij zijn teksten en foto’s vernieuwen.

Plan van aanpak en startgesprek

Ook bij dit project startten we met een plan van aanpak en een startgesprek. Aan de hand van de wensen van Ruurd hadden we voorwerk gedaan en een design gezocht dat goed leek te passen. “Wat professioneel” was de eerste reactie van Ruurd, dat zat dus wel goed.

8zaam, Ruurd en HenrietWe spraken af de website zo in te richten dat het via een vlaggetje bovenaan mogelijk was te switchen van de Nederlandse naar de Duitse versie en andersom.

Verder wilde Ruurd graag in een vroegtijdig stadium toegang tot de site, zodat hij zelf aan de slag kon met zijn content en WordPress kon leren kennen.

Als opleverdatum stelden we 19 januari vast. De datum waarop we ook naar Bellingwolde zouden afreizen voor de oplevering van de website van meubelatelier Allerhanden. Ruurd woonde daar vlak over de grens in Duitsland. Voor ons natuurlijk fijn om die twee bezoeken te kunnen combineren.

Samenwerking

Ruurd was altijd gewend zijn website zelf te maken. Zeker in het begin was het voor hem best wel eens lastig zich te concentreren op de inhoud en de techniek aan ons over te laten. Gaandeweg lukt dat steeds beter.

Het contact verliep altijd allerhartelijkst en de samenwerking was prima. We hadden elkaar nooit persoonlijk ontmoet, maar communicatie via Google Hangouts met webcam was een goede vervanging.

Afronding

8zaam, gebakNadat we de website van Allerhanden hadden “afgeleverd” reden we door naar Bunde-Dollart. We hadden zoals gewoonlijk gebak meegenomen en ook Ruurd zelf had voor lekkers bij de koffie gezorgd.

8zaam, winterRuurd was al helemaal gewend aan zijn website. Bij de oplevering namen we hem nog eens helemaal samen door en daarna togen we terug naar Zwolle. Er werd ijzel verwacht, maar gelukkig waren we die net voor.

Evaluatie

Voor ons was dit project bijzonder omdat Ruurd zelf altijd alles zelf had gedaan. Het was voor hem wennen dat het in WordPress soms net wat anders gaat dan hij was gewend.

Over hoe hij de samenwerking heeft ervaren zegt hij:

“Rik en Henriet dachten telkens mee bij het ontwerpen en invullen van de site van 8zaam.nl. Zo ontstond een vlotte, makkelijke samenwerking, waar ik met plezier op terugkijk en die zich kenmerkte door ‘aandacht voor product en proces’. Dank!”

Het feit dat de site tweetalig was, was voor ons een bijzondere uitdaging. Het zorgde voor soms onverwacht raar gedrag wat Rik nog heel wat zweetdruppels heeft gekost. Het was daardoor behalve een bijzonder, ook een heel leerzaam traject.

8zaam training, coaching en opleiding