team opzettenJe wilt een nieuw team formeren. Of twee teams samenvoegen. Van een groep mensen een geolied, fijn samenwerkend team maken. Kortom:

Je wilt een team opzetten!

Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Hoe zorg je ervoor dat een groep individuen zich als een team gaat opstellen? Kun je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Een groep is nog geen team

Jij hebt er zin in. Andere teamleden hebben er zin in. Maar ondanks alle goede bedoelingen, ondanks alle harde werken, merk je al snel dat een groep niet hetzelfde is als een team.

Waar zit ‘m dat in? Zijn jullie persoonlijkheden te verschillend? Zijn jullie het niet eens over wat er moet gebeuren? Zitten er “rotte appels” in het team met wie niet samen te werken valt? Of mensen die niet willen of kunnen?

Jullie missie

Een team vorm je als je samen wat wilt bereiken. Als je samen ergens heen wilt en iets moois in de wereld wilt zetten. Dat is je bestaansrecht, daarvoor is het team “op aarde”. Een duidelijke missie zorgt ervoor dat de neuzen binnen het team dezelfde kant op staan. Dat ego’s opzij gezet worden en dat de wil tot samenwerking ontstaat.

Doelen en plannen

Zo’n missie is mooi, maar als je hem niet vertaalt in concrete doelen en plannen, dan blijft het een mooie droom. Je zult moeten vaststellen wat je missie betekent voor je handelen. Wat je wilt bereiken en wanneer en hoe. Zo geef je je missie handen en voeten en wordt duidelijk, voor alle leden van het team, hoe jullie je doelen gaan halen.

Diversiteit

Natuurlijk speelt ook de samenstelling van het team een belangrijke rol. Vaak wordt gezegd dat diversiteit binnen een team goed is. En dat is zeker waar, een gezonde combinatie van jong, oud, man, vrouw en verschillende achtergronden, kan een team versterken. Het zorgt ervoor dat je niet met z’n allen doorgaat op een weg die niet vruchtbaar is, het zorgt voor tegenspraak.

Daar moet je dan wel mee kunnen omgaan. Een divers team betekent ook een levendig team. Met pittige discussies. Daar hoef je niet bang voor te zijn, daar wordt een team beter van. Maar hoe ga je daar als manager, of als lid van zo’n team, persoonlijk mee om?

Groeien als team

Een gezond team is een omgeving waar mensen kunnen groeien. Waar resultaten worden gehaald. Waar klanten en afnemers blij van worden. Een team kan ook zelf groeien. Door te leren, door in te spelen op kansen, door alert te blijven en door elkaar scherp te houden. In zo’n team is het fijn werken!

Met Franq een team opzetten

Wil je zo’n team, dan helpen we je graag. We hebben een aantal artikelen geschreven die je op weg helpen:

Ben je manager van een nieuw op te zetten team, dan hebben we een e-cursus Leidinggeven voor je, waarin je op een laagdrempelige manier via e-mail wordt gecoacht bij het vormen van je team.

We kunnen jou en je team ook helpen met intervisie, teamcoaching of een individueel coachingstraject. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.