Je hebt geen werk en je bent op zoek naar een baan. Of je bent ontevreden over je huidige baan en je wilt wat anders. Tot nu toe is dat nog niet gelukt. Je hebt al gesolliciteerd, maar dat leverde vooral afwijzingen op. Kortom:

Je hebt hulp nodig bij solliciteren!

Daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wat heb je nodig?

Misschien heb je zelf al scherp wat je precies nodig hebt. Bijvoorbeeld een cursus, een gerichte workshop of een coachingstraject. Het kan ook zijn dat je eerst meer inzicht wilt in je vraag. Daarbij kunnen we je helpen met gerichte vragen  als:

  • Wat voor baan zoek je precies en in wat voor soort bedrijf?
  • Wat voor baan heb je nu, waarom wil je weg?
  • Wat vind je leuk en waar ben je goed in?
  • Hoe heb je tot nu toe gesolliciteerd, waar en op wat voor functies?
  • Wat ging er goed en waar liep het spaak?

We vragen je om concrete voorbeelden en om die zo duidelijk mogelijk te beschrijven. Zo krijgen we duidelijk wat je probleem precies is en waarmee we je kunnen helpen.

We zullen je zeker ook vragen waar je heen wilt. Hoe jij je loopbaan en je leven voor je ziet. We vragen je naar je dromen, naar je toekomstwensen, naar je passies, je talenten en je competenties. Door op deze manier te kijken, zie je duidelijker waar je precies hulp bij nodig hebt en wat voor hulp bij je past.

Inzicht

Om je verder te kunnen helpen, is inzicht in je vraag het eerste dat van belang is. Wat wil je precies leren en waarom. Is een nieuwe baan de oplossing of is er mogelijk een andere, diepere oorzaak voor je onvrede.

Op deze manier wordt voor ons, maar ook voor jezelf, je vraag duidelijk. We weten dan ook beter hoe we je kunnen helpen.

Leerdoelen

Bij elke traject stellen we samen met jou leerdoelen vast. Wat zijn de resultaten die je wilt behalen? Hoe duidelijker je vooraf voor ogen hebt wat je wilt bereiken, hoe groter de kans dat je die doelen ook zult halen. Je kunt zo ook steeds toetsen of je dichterbij dat einddoel komt, of je op de goede weg bent.

We zullen je ook altijd vragen naar je randvoorwaarden. Bijvoorbeeld naar je budget en naar je tijd. We vragen je ook hoe jij het traject voor je ziet, wat je wel wilt en wat vooral niet en waarom.

Aan de slag

Hebben we leerdoelen en randvoorwaarden helder, dan kunnen we aan de slag. Dat kan op verschillende manieren die er op gericht zijn om jouw inzicht en vaardigheden te vergroten. Denk aan

  • coachingsgesprekken
  • creatieve brainstormsessies
  • gerichte workshops
  • rollenspellen
  • hulp bij social media

Tijdens het traject houden we de vinger aan de pols en toetsen we resultaten aan je leerdoelen. Zo kunnen we tijdig bijstellen en zorgen we ervoor dat je de afgesproken resultaten haalt.

Meer weten?

We hebben allerlei artikelen geschreven die je helpen met solliciteren, bijvoorbeeld

We hebben ook een e-cursus Succesvol Solliciteren waarin je op een laagdrempelige manier via e-mail alle stappen van je sollicitatie doorloopt en leert hoe je succesvol kunt solliciteren.

Je kunt ook bij ons terecht voor een individuele workshop van een dagdeel waarin je leert hoe je een LinkedIn-profiel opstelt of hoe je een succesvol netwerkgesprek kunt voeren.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een persoonlijk coachingstraject op maat. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we je wensen bespreken. We helpen je graag!