Rik TangermanIk ben Rik Tangerman, businesscoach. Ik help zelfstandigen bij het bouwen aan een succesvol eigen bedrijf. Het is geweldig om vakvrouwen en -mannen te zien opbloeien in het ondernemerschap en ze zo hun dromen en idealen te zien verwezenlijken. In vrijheid en vanuit eigen kracht.

Zelf heb ik de lange weg gelopen van de wetenschap (theoretische natuurkunde), via het bedrijfsleven (ICT en telecom), naar het zelfstandig ondernemerschap. En als eigen baas ben ik dan verder geƫvolueerd van webbouwer naar bedrijfsbouwer. Zie hier een verslag van mijn reis.

Want dat is mijn overtuiging: dat iedere ondernemer feitelijk een bedrijfsbouwer is. Ik leer je om je bedrijf te zien als iets wat je moet vormgeven. Je bent de architect en vervolgens de aannemer, de metselaar en ook de eigenaar en bewoner van jouw zaak.

Als je op die ontwerpende manier onderneemt, gaat het verkopen en dienstverlenen eigenlijk vanzelf. Je onderneming past je als gegoten en je klanten zien dat en komen als aangetrokken door een magneet op je af.

Ondernemen in het algemeen en marketing in het bijzonder is niet moeilijk. Je moet het alleen wel doen met uitzicht, inzicht en overzicht.

Ben jij een startende ondernemer of ben je al in business maar kan je wel wat hulp gebruiken? Stuur me dan even een berichtje, dan praten we verder.