Dus je wilt Rik beter leren kennen? De zakelijke feiten vind je in mijn LinkedIn-profiel. Meer weten over mijn persoon? Bekijk dan even onderstaande foto’s uit de oude doos.

Rik en Nynke 1983

Natuur

Als kind ging ik al het bos in om mijn zelfgemaakte nestkastjes op te hangen. Vogels hebben me altijd al geboeid, maar sinds we een moestuin hebben ben ik me ook aan het verdiepen in planten en bloemen. Wat is de natuur toch een schatkamer aan creativiteit en schoonheid!

Promotie 1996

Natuurkunde

Mijn exacte instelling kwam al snel aan het licht, en het was dan ook vanzelfsprekend dat ik promoveerde op een nogal theoretisch onderwerp in de natuurkunde. Wat ik uit de wetenschap vooral mee heb genomen is een onderzoekende inslag en de neiging om iets pas te geloven als je het ook werkelijk hebt gemeten.

Site Rik bij NIKHEF

Internet

Mijn aanwezigheid in de deeltjesfysica begin jaren negentig bracht met zich mee dat ik zeer dichtbij het ontstaan van het internet zat. Ik had al een persoonlijke website in 1994, maar destijds onderkende ik nog niet het enorme potentieel van het web. Na mijn tijd in de klassieke ICT zag ik dat wél, en ik beschouw het nu als een uitvinding van het kaliber boekdrukkunst.

Via Historie

Ondernemen

Na mijn promotie heb ik tien jaar bij grotere bedrijven gewerkt (CMG, Wehkamp), maar ook toen al was het me duidelijk dat ik eigen baas wilde zijn. Dat ben ik dan ook al sinds 2007 full-time. Sindsdien heb ik veel diensten geleverd, sommige succesvol, andere minder. Na veel vallen en opstaan weet ik nu wel de do’s en don’ts in de economische jungle en dat draag ik graag over aan andere ondernemers.

Rik in de skiff

Roeien

Sinds ik in 1987 begon bij de studenten maakt roeien een belangrijk deel uit van mijn leven. Er op uit in mijn bootje tussen de futen en ganzen is de ultieme manier om uit mijn hoofd te komen. En daarnaast vind ik het spannend om af en toe een wedstrijd te starten, om te testen of ik “het” nog kan.