Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!

Henriet Veen
Foto: Zin Fotografie

Als coach heb ik mensen altijd geleerd zich vrij te voelen. Om te doen wat hun hart hun ingeeft. Om zich niet te plooien naar verwachtingen van anderen, maar te leven zoals zij dat ten diepste wensen. Als ondernemer heb ik die vrijheid voor mezelf gevonden. Ik wens dat jou ook toe.

Richting

Als ondernemer geef je zelf richting aan je leven. Jij bepaalt de koers, doet waar je goed in bent en wat jou én je klanten blij maakt. Dat geeft een enorme vrijheid. Die vrijheid is ook spannend, je neemt immers ook verantwoordelijkheid.

Resultaat

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je keuzes en voor je resultaat. Ook dat is spannend. Toen ik net voor mezelf begon, in juni 2008, brak na 3 maanden de economische crisis uit. Had ik dat vooraf geweten, dan was ik ongetwijfeld blijven zitten bij het consultancybureau waar ik op dat moment werkte.

Ik heb volgehouden en ging door. Om me heen zag ik mensen weer in loondienst gaan. Iets wat ik zelf per se niet wilde. Ik heb jaren heb gehad dat ik minder verdiende dan in de riante baan die ik had. En lang niet alles wat ik bedacht lukte. Maar mijn bedrijf, mijn klantenkring en mijn reputatie groeiden.

Ruimte

In het bedrijfsleven was ik succesvol. Eerst bij de Belastingdienst waar ik in het management terechtkwam. Daarna bij een consultancybureau waar ik als interim-manager interessante opdrachten deed bij allerlei bedrijven. Ik had er vaak ook best plezier in, maar altijd knaagde er iets. Ik was vaak moe en kon op zondagavond echt als een berg tegen de werkweek opzien. Meer en meer voelde ik dat ik niet anders kon dan er rigoreus mee kappen. En dat deed ik. Nog zonder een vastomlijnd plan, daarvoor had ik ruimte nodig en nieuwe energie.

Het was de beste beslissing van mijn leven. Nu, 10 jaar later, woon en werk ik samen met Rik. Ik bruis van energie en van ideeën en op zondagavond verheug ik me op wat er in de nieuwe werkweek allemaal kan gebeuren.

Reuring

Je staat als ondernemer nooit stil. Als je niet regelmatig stilstaat bij wat je aan het doen bent en voor wie, loop je de kans dat je links en rechts wordt ingehaald. Verandering en vernieuwing horen er dan ook bij. Voor mij komt dat goed uit, ik houd wel van een beetje reuring!

Die ruimte en vrijheid én de reuring gun ik jou ook!

Meer weten over mij en mijn loopbaan? Bekijk mijn LinkedIn-profiel.