webteksten schrijvende vrouwVeel websites zijn een veredeld visitekaartje: ze zien er mooi uit maar zijn statisch. Een goede website is dynamisch en daarom raad ik ondernemers aan te gaan bloggen. Oftewel om regelmatig een artikel over hun vakgebied op hun site te plaatsen. Waarom?

Bloggen is goed voor uzelf

Hoewel het regelmatig schrijven van een blogartikel moeilijk is en discipline vereist, is het goed voor u als ondernemer. Vergelijk het met sporten: het is soms lastig om je ertoe te zetten, maar op de lange termijn word je er beter van.

Bloggen helpt u namelijk om uw ideeën helder te krijgen. Wie zijn mijn klanten, wat is mijn product, welke trends zie ik in de markt? Dit zijn vragen die in de marketing van enorm belang zijn, en het kort en helder verwoorden van uw visie in een blogje helpt u bij het beantwoorden ervan.

Bloggen is goed voor uw klanten

Het blog op uw website is ook voor uw doelgroep van belang. Voor iemand die nog geen klant is dient het als bewijs dat u weet waarover u het hebt. Het is als het ware een voorproefje van uw dienstverlening.

Voor een bestaande klant kan uw blog dienen als naslagwerk. Als u een fysiek product heeft geleverd is het een gebruiksaanwijzing. Bij een dienst kan de klant nog even de theorie erachter opfrissen.

Misschien wel het mooiste van een weblog is de mogelijk tot interactie. Lezers kunnen reacties achterlaten en zo met u in contact komen. Dit biedt u een verkoopmogelijkheid en ook een kans om feedback te krijgen op uw dienstverlening.

Bloggen is goed voor Google

Tenslotte is regelmatig bloggen ideaal om goed te scoren bij Google en andere zoekmachines, en die zullen dit belonen door nieuwe bezoekers naar uw website te sturen. Google ziet namelijk veel verse pagina’s verschijnen met een diverse inhoud. Als er daarnaast veel links naar de artikelen komen, doordat mensen uw blogs delen via Facebook of Twitter, dan wordt dit door de zoekmachines enorm gewaardeerd.

Kortom, redenen genoeg om niet langer te wachten en te beginnen met bloggen.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail
Bloggen

2 gedachten over “Bloggen

 • 16 juni 2015 om 08:24
  Permalink

  dus ik begrijp nu dat bloggen er goed is, maar hoe trek je bezoekers dat het werkelijk zo goed word?
  ik probeer al een tijdje bezoekers te trekken naar mijn blog instauto.nl en ik schrijf redelijk veel, alleen is ook niemand die mijn berichten deelt..

 • Rik Tangerman
  16 juni 2015 om 10:48
  Permalink

  Hallo David,
  Wat betreft bezoekers trekken: je site ziet er goed uit en heeft al veel pagina’s.
  Ik raad je wel aan je meta tags (title, description) beter te optimaliseren middels de Yoast WordPress SEO plugin.
  Ik zie dat je actief bent op SEO-sites, maar relevanter zouden autosites zijn.
  Wat betreft reacties/likes krijgen raad ik je aan de artikelen op deze site over conversie te lezen.
  Succes!
  Rik

Reacties zijn gesloten.