ontevreden man door mrmwdandreaStel je hebt een lopend bedrijf, maar je bent ontevreden met de bedrijfskoers. Met andere woorden je behoefte is:

Ik wil mijn bedrijf weer op koers brengen!

Je ontevredenheid kan allerlei oorzaken hebben:

  • je bent met teveel dingen tegelijk bezig en je kop loopt om
  • je hebt het gevoel dat je bedrijf niet werkelijk bijdraagt aan de maatschappij
  • het heilige vuur is weg, je wilt wat anders

Soms is het niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is, maar het gevoel blijft knagen dat je de weg een beetje kwijt bent. Dus je zoekt hulp van een Franq businesscoach. Wat gebeurt er dan?

Kennismaking

Allereerst willen we jou en en je bedrijf grondig leren kennen. Wat is je business, waar ben je goed in, wie zijn je klanten en concurrenten. Maar ook wat is je kern, je missie. Waarom ben je ooit je bedrijf begonnen? Wat zijn de de behoeftes van jou en je klanten en met welke oplossingen speel je daar op in?

De externe blik van de business coach kan je helpen om je blinde vlekken op te vullen. Om orde in de chaos te brengen. Op een eerlijke en positieve manier helpen we je om overzicht te krijgen.

Een nieuwe richting

Vervolgens richten we de blik naar de toekomst.  Wat wil je bereiken? Het is daarbij belangrijk om dicht bij je gevoel te blijven, en vaak is dat gevoel woordeloos. Daarom gebruiken we technieken uit het beelddenken om deze diepere drijfveren naar boven te krijgen, zonder dat het daarbij overigens zweverig wordt.

kompasUit de vergelijking van de gewenste met de huidige situatie blijkt vaak waar de schoen wringt. Wat je doet is niet (meer) wat je echt wilt. We helpen je met het bepalen van je nieuwe missie en strategische doelen. Je droom. De stip aan de horizon waar je met je bedrijfsscheepje naartoe wilt. Je nieuwe bedrijfskoers.

Hindernissen

Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren. Willem Elsschot

Als ondernemer weet je dat dromen mooi zijn, maar de praktijk weerbarstig. Hoe realiseer je het? Wat is je strategie. Hoe vind je de juiste woorden? Ook daarbij kunnen wij je helpen. Denk aan:

  • ontwerpen van een nieuwe marketingpropositie
  • bedenken van (ver)nieuw(d)e producten en diensten
  • de presentatie op de website
  • aanscherpen van je verkoopvaardigheden
  • je medewerkers meekrijgen

Als ondernemer sta je zelf aan het roer, maar met de hulp en feedback van een businesscoach stuur je je bedrijf sneller, soepeler en met minder slingeren naar succes.

Met Franq naar een nieuwe bedrijfskoers

We hebben vele artikelen geschreven die kunnen helpen bij je bedrijfskoers. Een greep uit ons aanbod:

Daarnaast hebben we een e-coaching programma ontwikkeld Reis naar jezelf dat je kunt volgen om uit te vinden waar jouw roeping ligt.

Het meest effectief is een maatwerk persoonlijk coachingstraject met één van onze businesscoaches. Neem hiervoor contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij helpen je graag!